Schakelbare koppelingen

Onze schakelbare koppelingen worden veelal toegepast aan (verbrandings)motoren. Normaliter is het gewenst/vereist dat de applicatie onbelast gestart wordt in plaats van het gehele systeem te stoppen en opnieuw op te starten. Vaak past AVD schakelbare koppelingen toe in combinatie met elastische koppeling, waardoor uitlijnfouten opgevangen kunnen worden en/of trillingen kunnen worden gedempt. Hierbij wordt de koppelingscombinatie dusdanig ontworpen dat deze voldoet aan de door u opgegeven eisen en wensen om een zo optimaal mogelijk functionerende aandrijf trein te creëren.
Naast de schakelbare koppelingscombinaties is AVD gespecialiseerd in de pneumatische aansturing hiervan. Onze besturingskasten waarborgen een volledige controle over de inschakelcyclus, waarbij het systeem plotselinge overbelasting kan detecteren. Een van de meest innovatieve ontwikkelingen in onze besturings- en bewakingskasten is dat de warmte inbreng tijdens opstarten, draaien en/of slippen wordt gemonitord en wordt teruggekoppeld naar het bedieningspaneel. Hierdoor wordt overbelasting tijdig gedetecteerd en kan hier actie op worden ondernomen.
Het is tevens mogelijk om te voorzien in hand-, hydraulisch-of elektrisch geschakelde koppelingen. Hiernaast treft u een greep uit ons standaard assortiment. Voor meer informatie over toepassing, custom modellen en combinaties, kunt u vrijblijvend contact opnemen met AVD

 

Pneumatic clutch 100 to 1000 nm
Electromagnetic disk clutch, pneumatic, manuals

catalogues à télécharger: